Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyonla mücadele açıklaması

image

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyonla mücadele açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şunu çok açık net söylüyorum 14 Mayıs'tan sonra özellikle gıdada her türlü yanlış yola gidenlere, yapacağımız yasal düzenlemelerle gereken dersi vereceğiz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'da Akyazı Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan konuşmasında, "Enflasyonu kalıcı olarak tek haneli rakamlara düşürecek adımları kararlılıkla atmayı sürdürüyoruz" diyen Erdoğan, "Şunu çok açık net söylüyorum 14 Mayıs'tan sonra özellikle gıdada her türlü yanlış yola gidenlere, yapacağımız yasal düzenlemelerle gereken dersi vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, son 1 hafta, 10 gün de TCG Anadolu uçak gemisini İzmir'e uğurlayacaklarını dile getirerek, "Şöyle 1 hafta, 10 gün de İzmir'de kalmasında fayda var. Onun iki katı büyüklüğünde uçak gemisi de yapacağız ve böylece mavi denizlerde uçak gemilerimiz çok daha farklı bulunacak" dedi.

Yeni Altay Tankı test için TSK'da Öte yandan Sakarya'da Yeni Altay Tankı Teslim Töreni'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hedefimizi tam bağımsız savunma sanayii olarak belirledik" dedi.

Erdoğan, "Kara aracı alanında çok şükür neredeyse bütün ihtiyaçlarımızı yerli ve milli kabiliyetlerle karşılar hale geldik. Bununla yetinmiyor, dost ve müttefik ülkelere de kara aracı ihraç ediyoruz." diye konuştu.

Ordu tarafından testleri tamamlandıktan hemen sonra seri üretime başlayanacağını belirten Erdoğan, "Son dönemde, dışarıdan temin ettiğimiz ve ambargolara maruz kaldığımız zırh sistemlerinin yerli ve milli imkanlarla imalatına da başladık. Hedefimizi tam bağımsız savunma sanayii olarak belirledik" ifadelerini kullandı.