Alphabet yapay zeka ile 2. çeyrekte gelirlerini artırdı

image

Alphabet yapay zeka ile 2. çeyrekte gelirlerini artırdı

Google’ın ana şirketi Alphabet’in ikinci çeyrek geliri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artarak 85 milyar dolara ulaştı. Google CEO'su Sundar Pichai, şirketin, bulut müşterilerine yönelik üretken yapay zeka çözümlerinin milyarlarca dolar gelir elde ettiğini ve 2 milyondan fazla geliştirici tarafından kullanıldığını, söyledi. Pichai, yapay zekanın, “Arama” kullanımında ve kullanıcı memnuniyetinde artış sağladığını belirtti.

Google’ın ana şirketi Alphabet’in ikinci çeyrek geliri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artarak 85 milyar dolara ulaştı.

Google, Arama ve bulut bilişim işlerinden elde ettiği gelirin hızla artmasıyla birlikte son birkaç ayda yaklaşık 85 milyar dolar kazandı. Alphabet'in yayınladığı ikinci çeyrek kazanç raporu, Arama'nın tek başına 48,5 milyar dolar gelir elde ettiğini gösteriyor.

Bu arada, Google'ın bulut bölümü ilk kez 10 milyar dolara ulaştı ve aynı zamanda 1 milyar dolar işletme karı elde etti. Bulut gelirindeki büyüme, şirketin, yatırımın arttığı rekabetçi bulut sektöründe konumunu güçlendirdiğini gösteriyor. Google CEO'su Sundar Pichai, şirketin bulut müşterilerine yönelik üretken yapay zeka çözümlerinin, milyarlarca dolar gelir elde ettiğini ve 2 milyondan fazla geliştirici tarafından kullanıldığını söyledi.

Pichai, “Yapay zeka yığınının her katmanında yenilik yapıyoruz. Uzun süredir devam eden altyapı liderliğimiz ve şirket içi araştırma ekiplerimiz, teknoloji geliştikçe ve önümüzdeki birçok fırsatı takip ederken bizi iyi konumlandırıyor" açıklamasını yaptı

Alphabet, Nisan ayında 2 trilyon dolarlık bir şirket haline geldiğinden beri bu konumunu korumayı başardı. Mayıs ayında Google, büyük dil modeli (LLM) Gemini tarafından desteklenen Aramada Yapay Zeka Genel Bakışları’nı kullanıma sunmaya başladı. AI Genel Bakış, karmaşık aramalarda kullanıcılara kapsamlı bilgi sağlayarak farklı kaynakları karşılaştırıp değerlendirmelerine yardımcı oluyor. Ancak kullanıcılar kısa sürede aracın belirli sorgular için tuhaf yanıtlar sağladığını fark etti ve bu da Google'ın bu yanıtları manuel olarak kaldırmasına yol açtı. Buna rağmen Pichai, “AI Genel Bakışlarının” Arama kullanımında artışa ve sonuçlardan kullanıcı memnuniyetinin artmasına sağladığını söylüyor.