ABD hisse senetlerinde rotasyon devam edecek mi?

image

ABD hisse senetlerinde rotasyon devam edecek mi?

S&P 500’de işlem gören yaklaşık 300 şirketin hissesi pazartesi günü yükselişle kapandı.

“Muhteşem Yedili” hisselerini izleyen bir endeks yüzde 1 yükselirken, küçük şirketlerin yer aldığı Russell 2000 yüzde 1,1 geriledi. Ancak temmuz ayının genelinde bu rotasyon etkisini gösterdi ve S&P 500 son iki haftada teknoloji hisseleri öncülüğünde yüzde 3’e yakın düşüş kaydetti.

UBS Global Wealth Management’tan David Lefkowitz, “Piyasadaki son satış dalgasında en kötünün geride kalıp kalmadığını bilmek neredeyse imkansız. Ancak ABD’de dirençli büyüme, düşen enflasyon, olası Fed faiz indirimleri ve yapay zeka harcamaları nedeniyle hisse senedi piyasası görünümünün olumlu olduğuna inanmaya devam ediyoruz” dedi.

Oppenheimer Asset Management’tan John Stoltzfus’a göre Fed, eylül ayında faizleri düşürse de düşürmese de, geniş çaplı bir hisse senedi rallisinin temelleri atılıyor gibi görünüyor. Morgan Stanley’den Michael Wilson ABD’de şirketlerin açıklayacağı bilançolara ilişkin zayıf görünümün daha çok büyümeye hassas şirketlerin hisselerini etkileyeceğini söyledi ve görünümün döngüsel hisselere rotasyonun devamını desteklemediğini öngördü.

RBC Capital Markets stratejisti Lori Calvasina ABD’deki şirketlerin karlarına yönelik beklentilerdeki revizyonların daha fazla rotasyonu desteklemediğini söyledi. eToro’dan Bret Kenwell ise “Piyasanın önde gelen isimlerindeki satış baskısı sonsuza kadar sürmeyecek olsa da, ekonomi toparlandıkça ve Fed mevcut döngünün ilk faiz indirimine yaklaştıkça küçük sermayeli şirketler iyi performans göstermeye devam edebilir” dedi