Petrolde yatay seyir

image

Petrolde yatay seyir

Petrol, yatırımcıların İran'ın İsrail'e karşı misilleme saldırısını beklemesiyle piyasalardaki düşüşten kurtulduktan sonra yatay seyretti.

Brent, Salı günü hafif bir yükselişle kapandıktan sonra varil başına 76 doların üzerinde işlem gördü. ABD ham petrolü 73 dolara yakın. Tüccarlar Orta Doğu'yu ve Hizbullah ve Hamas liderlerinin suikastlarının intikamı olarak İran'ın İsrail'e olası saldırısını izlemeye devam ediyor.

Petrol, Çin ve ABD'deki zayıf talep ve gelecek çeyrekten itibaren OPEC+'dan gelebilecek potansiyel arz artışı nedeniyle hala ters rüzgarlarla karşı karşıya

Singapur'daki Vanda Insights'ın kurucusu Vandana Hari, “Petrol piyasası katılımcıları Orta Doğu'daki artan gerginlikleri yakından takip ediyor ancak herhangi bir tedarik risk primini fiyatlandırmıyor” dedi.

Gelecek yıl için talep görünümüyle ilgili endişeler de var. ABD ajansının Salı günü yayınladığı aylık bir rapora göre, Enerji Bilgi İdaresi, Çin'deki yavaşlama nedeniyle 2025'te ham petrol tüketim tahminini günde 104,5 milyon varile düşürdü.