Spor kulüpleri ve AŞ'lerinin borçlanma sınırlamaları belli oldu

image

Spor kulüpleri ve AŞ'lerinin borçlanma sınırlamaları belli oldu

Spor kulüpleri ve spor AŞ'ler bir bütçe yılında önceki yıl brüt gelirlerinin %10'u kadar borçlanabilecek Spor kulüpleri ve spor AŞ'ler, bir bütçe yılında önceki yıl brüt gelirlerinin en fazla yüzde 10'una kadar borçlanabilecekler.

Spor kulüpleri ve AŞ'lerinin borçlanma sınırlamalarından muafiyetlerine ilişkin esasları belirleyen yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, borçlanmayla yükümlülük altına girilen tutar, içinde bulunulan hesap dönemi sonu itibarıyla finansal tablolarda yer alan yabancı kaynaklar toplamı ile bir önceki hesap dönemi sonu itibarıyla finansal tablolarda yer alan yabancı kaynaklar toplamının farkı olarak tanımlandı.

Borçlanmada tavan yüzde 50 olarak belirlendi Yönetmeliğe göre, öngörülen yüzde 10 oranının üzerindeki borçlanmalar; spor kulüplerinde genel kurul üye tamsayısının en az üçte ikisinin, halka açık spor AŞ'lerde sermayenin çoğunluğunu oluşturan pay sahipleri veya temsilcilerinin, diğer spor AŞ'lerde sermayenin en az üçte ikisini oluşturan pay sahipleri veya temsilcilerinin olumlu oyu ile kabul edilen ek bütçe ile yapılabilecek. Ancak ek bütçe ile yapılacak borçlanma önceki yıl brüt gelirlerin yüzde 50'sinden fazla olamayacak.