Küresel piyasalarda Kovid korkusu

image

Küresel piyasalarda Kovid korkusu

ABD ve İtalya artan koronavirüs vakaları nedeniyle Çin’den gelenlere yönelik bazı önlemler açıkladı. Goldman CEO’su gelecek ay işten çıkarmalar gerçekleştireceklerini duyurdu. Hisse hedge fonları 2022 yılını da zararda kapatmaya hazırlanıyor. Çin’de koronavirüs vakalarında yaşanan artış ve buna bağlı olarak bazı ülkelerin açıkladığı önlemler, piyasaların yılın son işlem günlerinde risk alma iştahının azalmasına neden oluyor.

Çarşamba günü Wall Street endekslerinde yaşanan ve S&P 500’ü bir aydan uzun süredir görülen en düşük seviyeye taşıyan yüzde 1’lik kayıpların ardından, ABD vadeli endeksleri yeni işlem gününde yatay Çarşamba günü ABD’de açıklanan bekleyen konut satışları verisi Kasım'da aralıksız 6. aylık düşünü kaydetti ve bugüne kadarki en zayıf ikinci seviyesinde gerçekleşti.

Avrupa vadelileri ve Asya endekslerinde negatif seyir söz konusu. İşlem hacimleri oldukça düşük. Avustralya ve Yeni Zelanda 10 yıllık tahvil getirileri yükseldi.

ABD 10 yıllık tahvil getirisi dün 4 baz puan yükseldikten sonra bu sabah yatay. Japon yeni, Japonya Merkez Bankası'nın bir kez daha planlanmamış tahvil alımı gerçekleştirmesiyle değer kazandı.

Çarşamba günü yüzde 0,26 artan Bloomberg Dolar Endeksi bu sabah kazançlarının bir kısmını geri verdi.