AMB Üyesi Rehn: Piyasa türbülansı aşırı bir tepkiydi

image

AMB Üyesi Rehn: Piyasa türbülansı aşırı bir tepkiydi

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi Üyesi Olli Rehn, küresel hisse senedi piyasalarındaki son türbülansı "aşırı tepki" olarak yorumladı.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi Üyesi ve Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Olli Rehn, küresel piyasalarda, pazartesi günü görülen tarihi satış baskısının nedenlerini değerlendirdi.

Küresel satış dalgasının ekonominin temelleri kaynaklı olmadığını söyleyen Rehn, tatil sezonunda belirsizlik ve zayıf piyasa likiditesi koşullarında piyasanın aşırı tepki verdiğini belirtti.

Merkez bankalarının bireysel piyasa değişikliklerine tepki verme eğiliminde olmadığını söyleyen Rehn, AMB'nin fiyat ve finansal istikrar ile büyüme ve istihdam açısından ekonominin genel tablosunu dikkatle izlemeye devam ettiğini kaydetti.

Öte yandan Rehn, ABD’de Cuma günü yayımlanan Temmuz ayındaki istihdam rakamlarının piyasa beklentilerinin altında kalmasına rağmen ABD ekonomisinin "nispeten güçlü" kaldığını söyledi.

Küresel piyasalar, ABD'de resesyon endişelerinin hızla güçlenmesiyle ve Asya piyasasındaki gelişmelerle haftanın ilk işlem gününde tarihi satış baskısıyla karşı karşıya kalmıştı.